"HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT DOESN'T WORK HARD"
sportman4ps
2016KS_00I1815

Coaching

Wat kan de boardroom leren van de kleedkamer? In de topsport is de kleedkamer heilig en veilig. Daar kan alles besproken of gedeeld worden zonder angst dat er naar buiten toe gelekt wordt. Of dat er consequenties worden verbonden aan transparantie, openheid en eerlijkheid.

In de kleedkamer worden opstelling en tactiek bepaald. Tijdens de olympische finale wordt de rust gebruikt om in de kleedkamer op adem te komen en daar waar nodig de strategie iets aan te passen.

Een vitale kleedkamer is het geheim van gouden olympische medailles, landstitels en wereldbekers.

Topsport is meer dan een metafoor. Topsport is het voorbeeld voor het bedrijfsleven in de vorm van plezier, grenzen verleggen, omgaan met tegenslag en heldere doelen stellen. Die hun oorsprong allemaal vinden in de kleedkamer.

Prioriteiten stellen, keuzes maken of elkaar een keer goed de waarheid zeggen? Een kleedkamer sessie doet wonderen.

Unfair advantage
Boek mij als coach
kleedkamer

Winnaarsmentaliteit: mentale kracht en dus meetbaar

Hoe fit ben je?
Mental Toughness Tracker (MTT) is de tool die Jacques Brinkman inzet om de mentale kracht van een team te meten. MTT® meet op zes factoren: energie, spanning, stemming, zelfvertrouwen, tevredenheid en alertheid.

Mentale kracht is van doorslaggevend belang in het functioneren binnen een (High performance) organisatie. Heb je als manager, trainer-coach of zelfstandig ondernemer voldoende in beeld hoe jezelf en eventuele teamgenoten in hun vel zitten? Meten = Weten.

MTTRapport

Workshop " Overwinnen": zelf radio maken

Maak met een team mensen in recordtempo een radioprogramma op Sportzender ALLsportsradio
Het team, bestaande uit bijvoorbeeld zakenrelaties of collega’s, moet het programma ‘Overwinnen‘ geheel zelfstandig samenstellen en maken. Van redactie tot presentatie, van productie tot interviews. Het team wordt hierbij ‘getraind’ door de Jacques Brinkman en begeleid door ervaren radiomakers. In de workshop trekt Jacques Brinkman hierbij uiteraard de parallel tussen topsport en bedrijfsleven.

Jacques Brinkman: ”In topsport en bedrijfsleven gaat het om passie, samenwerken, pieken op het juiste moment en omgaan met tegenslag. Thema's die ook bij het maken van een radioprogramma het verschil maken tussen goud of zilver, tussen top of flop”.

Allsports-radio
Jacques Brinkman werkt o.a. voor
capgemini logo kn_logo_pc Logo NLcoach Refresco_Gerber_logo_RGB start people logo ABN GREENMAC Essent Logo ING Rootselaar Logo_OTTO_Work_Force_PMS SANOFI_Logo_vertical 2011_4colors BPC logo Logo CIOS image logo Antea Facilicom AEGONfc UnicaLogo

Bestel nu het boek van Jacques Brinkman: Schijn bedriegt

Bestel nu het boek van Jacques Brinkman: Tot het uiterste gedreven

Berichten

Ieder bedrijf heeft een haai nodig

Als je wilt overwinnen in het bedrijfsleven zijn e...
Lees meer

Jeugdopleiding heeft impuls nodig

In Nederland zingt al een tijdje de ambitie rond o... Lees meer

Sluiten