Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
"Een inspirerend verhaal met zeer bruikbaar model Winnaarsmentaliteit"

OVERJACQUES

Jacques Brinkman was jarenlang de hockeyer met de meeste interlands achter zijn naam. In totaal speelde hij 337 interlands voor het Nederlands team waarin hij 84 goals maakte en was van 1988 tot 2000 vier keer aanwezig op de Olympische Spelen. De prijzenkast van de voormalig recordinternational is compleet. Naast olympisch kampioen in 1996 en 2000 werd Jacques twee keer wereldkampioen, eenmaal Europees kampioen en won hij drie keer de Champions Trophy.

Tijdens zijn sportcarrière als actief hockeyer begon Jacques ook als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf Brinkman Sport was hij onder andere producent en distributeur van Gryphon en Princess. Inmiddels is hij eigenaar van Bierbrouwerij De Uddelaer en webshop Holland Hockey House. Ook is Jacques meer dan tien jaar actief geweest als trainer-coach bij Amsterdam, Schaerweijde, SCHC en Laren.

OPLEIDINGEN

2010 - 2011

Management Drives, NLP, Coaching Academy Naarden

2010 - 2011

Master in Coaching aan Johan Cruyff Institute of Sports Studies

1985 - 1990

Universiteit van Amsterdam Economie

1978 - 1984

Het Nieuwe Lyceum, Bilthoven VWO

JACQUES BRINKMAN ‘IK KAN NOG STEEDS BLOEDFANATIEK ZIJN’

Na 337 hockey-interlands en Olympisch goud in Sidney zette hij een punt achter zijn topsportloopbaan. Nu verdient hij zijn geld als directeur/eigenaar van een webwinkel én coach. Jacques Brinkman over zijn leven na de sport.

Deze oud-tophockeyer lustte geen bier,
nu heeft hij een eigen brouwerij

ERMELO - Een meter bier en één cola voor Jacques. 'Ik vond het bier niet te zuipen', zegt voormalig hockeykampioen Jacques Brinkman uit Ermelo. Nu is dat wel anders: hij heeft een eigen brouwerij waar hij bokbier brouwt...

Bekijk de beelden en lees het hele artikel op de pagina van Omroep Gelderland

JACQUES BRINKMAN WERKT O.A. VOOR: